FAQ

festivallocatie en voorzieningen

van hoelaat tot hoelaat is het festival?

vrije volk festival is van 13:00 – 23:00 op 8 juni 2024

hoe kom ik er?

Het festivalterrein is goed bereikbaar met het OV, op de fiets en met de e-scooter. We raden af om met de auto te komen, vanwege jouw veiligheid en het gebrek aan parkeerplaatsen.

waar is het festival?

aan de Zevenhuizerplas in Nesselande, Rotterdam. Het navigatieadres is Kosboulevard 8. Op 5 minuten lopen van Nesselande metrostation.

zijn er kluisjes?

Ja, op het terrein zijn kluisjes aanwezig. Na het betalen van kluishuur van zeven euro (small) of negen euro (large) is je kluisje door middel van een toegangscode gedurende het hele evenement voor jou beschikbaar.

hoe kan ik betalen?

Wij zijn pin only. Op het festivalterrein kun je overal betalen met je pinpas. Dat is beter voor het milieu en zo hou jij geen munten over aan het eind.

zijn er sigaretten te koop op het festivalterrein?

Nee, er wordt geen tabak verkocht op het festivalterrein. Als je rookt, zorg dat je dan een genoeg voorraad bij je hebt, je mag het terrein niet tussentijds verlaten om daarna terug te komen. Het is alleen toegestaan om te roken op openlucht locaties, dus niet in toiletten of locaties met een (tent)overkapping.

mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Nee, je mag geen eigen eten of drinken meenemen. Al het eten en drinken wordt bij de ingang in beslag genomen. Op het festivalterrein zijn er genoeg foodstands en bars om je door de dag heen te voorzien van alle gemakken.

wat mag er allemaal niet mee naar binnen?

Allerlei gevaarlijke voorwerpen, zoals: wapens van ieder soort (ook zakmessen en pepperspray), andere scherpe objecten waarmee je een ander zou kunnen verwonden, spuitbussen (ook geen deodorant), geopende flessen met vloeibare inhoud (ook geen drank, waterflessen en flesjes parfum), brandbare voorwerpen, vuurwerk en alle soorten drugs. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je volgens ons niet echt nodig hebt, namelijk: je eigen eten en drinken, een professionele fotocamera, paraplu’s (je mag wel een poncho of je favoriete regenjas meenemen), selfiesticks, tenten, stoelen, banken en tafels.

mag ik het festivalterrein verlaten en daarna weer naar binnen?

Na binnenkomst op het festivalterrein kan je helaas niet meer weg om later terug te komen. Op het terrein zijn er toiletten en is er genoeg te eten, drinken en te beleven zodat jij alles hebt wat nodig is om er een mooi festival van te maken.

ticketservice en refunds

Ik heb nog geen ticket(bevestiging) ontvangen

Als je wel een ticket hebt gekocht, maar nog geen ticket bevestiging hebt gekregen, kijk dan even in je spam. Als je je ticket nog steeds niet kan vinden, kun je het beste contact opnemen met CM.

ik ben mijn ticket kwijt

Als je je ticket kwijt bent, kun je op deze pagina je ticket opnieuw laten versturen.

als het festival wordt afgelast, krijg ik dan mijn geld terug?

Ja, als het festival wordt afgelast of verplaatst door de coronamaatregelen, krijg je je geld voor je ticket of reservering terug. Het bedrag dat je hebt betaald, staat binnen 6 weken weer op je rekening.

aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een refund te krijgen?

Als je de volledige aankoopprijs van een ticket voldaan hebt en een bestelnummer hebt ontvangen, kun je aanspraak maken op een refund als het evenement afgelast wordt. Wanneer je een ticket heb gekocht voor een evenement dat verplaatst wordt en je bent niet in staat het evenement bij te wonen op de nieuwe datum, kom je ook in aanmerking voor een refund.

Je komt niet in aanmerking voor een refund als je een ticket hebt gekocht en door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kan zijn. We raden je aan je ticket(s) door te geven aan bekenden, online te ruilen of te verkopen via TicketSwap.

kan ik ook een refund aanvragen vanwege persoonlijke omstandigheden of ziekte?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer je niet meer kan, positief getest wordt op COVID-19, ziek wordt of door andere omstandigheden niet naar het evenement komt, raden we je aan om je ticket online te verkopen via TicketSwap.

huisregels

Aan welke huisregels moet ik me houden op het festival? Als je een ticket hebt gekocht voor dit evenement, heb je ingestemd met de volgende huisregels van vrije volk:

- je bent 18 jaar of ouder

Vanwege het verkopen van alcohol op het terrein worden alle bezoekers onder de leeftijd van 18 niet toegelaten tot het festivalterrein, ook niet als ze wel een ticket hebben gekocht.

- je hebt een geldig ticket bij het betreden van het festivalterrein

Je ticket is je toegangsbewijs tot het evenement. De toegang is eenmalig geldig. Het terrein dient niet tussentijds verlaten te worden. Als je je ticket doorverkoopt aan een andere bezoeker, heb je zelf geen toegang meer. Ben je je ticket kwijt? Ga naar de vraag ‘Ik ben mijn ticket kwijt’ om te lezen hoe je je ticket opnieuw toegestuurd kunt krijgen.

- je gebruikt geen verbaal en fysiek geweld tegen vrijwilligers, personeel of andere bezoekers

Iedere vorm van geweld, mishandeling, discriminatie of racisme, wordt op dit evenement niet getolereerd. Mocht dit voorvallen tijdens het evenement, loop je kans om onmiddellijk van het festivalterrein verwijderd te worden. Je krijgt je geld niet terug.

- bij binnenkomst van het terrein behoudt de organisatie het recht om te controleren wat je bij je hebt

Dit is om de veiligheid van jou en andere bezoekers te waarborgen. Mocht je gevraagd worden om je jas, tas of inhoud van je broekzakken te laten zien, verwachten we dat je hieraan meewerkt. Bij een visitatie kun je je voorkeur aangeven voor een man of vrouw.

- je neemt geen wapens of gevaarlijke objecten mee

Bij het dragen van een wapen van iedere soort, of we deze vinden voordat je het festivalterrein betreedt of als je al op het terrein bent, wordt deze meteen van je afgenomen en kan je toegang tot het evenement ontzegd worden. Je krijgt je geld niet terug. Wordt het voorwerp genoemd in Wet Wapens en Munitie, geven wij dit ook aan bij de politie.

- je neemt verantwoordelijkheid voor jezelf en je bezittingen

Alle schade en letsel die je tijdens het evenement oploopt, zijn voor eigen rekening. De organisatie is niet aansprakelijk voor verwondingen en kapotte of gestolen spullen die door toedoen van jezelf of andere bezoekers is ontstaan.

- je kunt op beeld verschijnen ter promotie van vrije volk festival

Bij het aanschaffen van een ticket ga je ermee akkoord om op beeld (foto of video) te verschijnen ter promotie van Vrije Volk festival. Wij als organisatie houden er rekening mee dat er geen expliciete of gevoelige inhoud van jou verschijnt. Wordt er beeldmateriaal van jou gebruikt waar jij je ongemakkelijk bij voelt, kun je ons altijd vragen om dit te verwijderen door ons te mailen naar info@vrijevolkfestival.nl.

De organisatie behoudt zich het recht op mondelinge of schriftelijke aanvulling of wijziging van de huisregels, waaraan alle ticketkopers gebonden zijn.

meer vragen?

hoe kan ik jullie bereiken?

Je kunt ons bereiken op Facebook, Instagram en een mailtje sturen naar info@vrijevolkfestival.nl. We lezen de berichten op werkdagen tussen 9 – 18u en proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Kies een event

Club vrije volk

23 maart